Savne
Savne so slovenski proizvod, izdelane iz naravnih materialov, ki skrbijo za vašo dobro počutje in nego telesa. Skrbna izbira kakovostnega lesa iz naših krajev omogoča obstojnost in trpežnost pri ekstremnih klimatskih pogojih. Očistite svoje telo, okrepite svoje zdravje in si privoščite sprostitev v savni izdelani po meri, ki se popolnoma prilega vašemu domu.

Materiali


Smreka:

Zaradi izjemno nizkih temperatur smrekova debla rastejo počasi, zato so zelo odporna. Smrekovina je tako nadvse primerna za savne in idealno ustreza visokim zahtevam. Struktura lesa z drobnimi porami ustvari blagodejno in krepčilno ozračje v savni.

 

Cemprin:

Švicarski bor ali cemprin je vrsta višinskega bora, ki raste v Alpah. Njegov les se že stoletja uporablja za notranje obloge kmečkih hiš in sob za goste, za izdelavo postelj in skrinj, shranjevanje živil ter za skodle in rezbarije. V zadnjem času ga uporabljamo tudi za izdelavo savn in infrardečih kabin, saj deluje protibakterijsko. To omogoča velika vsebnost smole in eteričnih olj, ki tudi lepo dišijo. Prijeten vonj se ohrani dlje časa, zato cemprin blagodejno vpliva na počutje.

 

KANADSKA RDEČA Cedra:

Veličastna rdeča cedra raste zelo počasi. Doma je v gozdovih zmernega obalnega območja in v notranjosti kanadske province Britanska Kolumbija. Lahek les rdeče cedre je trden in se hitro suši. Zaradi svoje posebne celične strukture je zelo dober izolator. Ne vsebuje smole in ima izjemno površino, ki je gladka ter s tankimi in enakomernimi žilami. Njegov vonj je prijetno trpek in deluje protibakterijsko. Naravna toplota in lepota tega lesa nudita številne možnosti v arhitekturi ter pri opremljanju, torej veliko več kot le izdelavo savn.

 

Nazaj na savne

Podjetje

PERGOLAING
Goran Krpač s.p.
Gozdarska cesta 38,
2382 Mislinja

Kontaktni podatki

040/186-359

E-pošta: info@pergolaing.si