Nasveti
Z veseljem vam svetujemo in odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Nasveti

Naše male skrivnosti


Nasveti za savnanje

Za vsakogar, ki si želi okrepiti svoje izkušnje v savni ali zagotoviti neprekinjeno uživanje v njej, smo pripravili nekaj nasvetov, ki jih je dobro upoštevati:

Savnanje v zasebnosti svojega doma, je odličen način za ublažitev stresa in pritiskov sodobnega življenja. Nekaj ​​minut v pomirjujoči savni lahko sprosti telo in duha, medtem ko vas ponovno napolni z energijo. Savnanje lahko koristi zdravju tudi s povečanjem pretoka, izboljšanje srca in ožilja, krepi odpornost in zmanjšuje prisotnost strupov v telesu.

 

Najdite čas, ki vam najbolj ustreza

Dovolite si dovolj časa, za sproščujočo terapijo v savni, določite si, kdaj je savnanje za vas najbolj koristno. Nekateri ljudje začnejo svoj delovnik z jutranjo savno, medtem ko se drugi prepustijo razvajanju po končanem napornem delu. Tudi vi lahko enostavno oblikujete urnik, ki se prilagaja vašim individualnim potrebam.
 

Pazite kaj (in kdaj) jeste in pijete 

Pred savnanjem ne jesti in piti prevelikih količin hrane in pijače. Po velikem obroku počakajte vsaj eno uro preden se odpravite v savno. Če že morate jesti pred savnanjem pojejte nekaj lahkega. Pitje  alkoholne pijače v savni poveča nevarnost dehidracije. Pitje vode, pred in po savnanju, je zelo priporočljivo. Po savni je priporočljiv tudi slan prigrizek.
 

V savni smo goli

Brisača za sedenje ali ležanje je dobra ideja, obleka pa zmanjša učinkovitost savne ter je manj udobna. Nošenje nakita je zelo nevarno, saj se lahko prstani, ure, zapestnice, itd. segrejejo in opečejo vašo kožo. Poleg tega lahko razmere v savni nakit tudi poškodujejo.
 

Uporabljajte pripomočke

Ustrezni dodatki lahko pomagajo, da vaše savnanje postane izredno sproščujoče in predvsem zabavno. Naslonjala za glavo in naslonjala za stopala zagotavljajo udobje in podporo, kjer je najbolj cenjena. Aromaterapija z olji evkaliptusa, in mentola dodajo zraku v prostoru prijeten vonj. Tradicionalna finska savna potrebuje za "avtentično" savna izkušnjo tudi zajemalko, ter čeber za polivanje vode. Med drugimi savna dodatki, velja izpostaviti termometer, higrometer ter peščeno uro. Ustrezna osvetlitev in glasba za ozadje bo gotovo vplivala na dobro počutje v savni.
 

Spoznajte moč prhe

Topla prha, preden vstopite v vašo savno bo pomagala sprati olja in umazanijo z vašega telesa. Prav tako vas bo pomagala ohladiti med savnanjem, če bo to potrebno. Z skokom v bazen ali v sneg bomo dosegli enak rezultat. Po savnanju se obvezno oprhajte, da sperete znoj in strupe s telesa.
 

Naj se vaše telo prilagodi na spremembe v okolju

Po končanem savnanju se ne oblecite prehitro. Pustite vašemu telesu približno 20 minut, da se vrne na normalno temperaturo. Po tem kratkem ohlajevalnem obdobju se lahko oblečete.
 

Posvet z zdravnikom

Priporočamo vam, da se pred nakupom savne posvetujete s svojim zdravnikom.

Podjetje

PERGOLAING
Goran Krpač s.p.
Gozdarska cesta 38,
2382 Mislinja

Kontaktni podatki

040/186-359

E-pošta: info@pergolaing.si